XLVII UNIVERSITAT CATALANA D’ESTIU (2015)
Dinamismes de coneixement i esperances d'alliberament

XLVII UNIVERSITAT
CATALANA D’ESTIU

(2015)


Programa

Consulteu el dia a dia de la XLVII UCE

Un any més (i ja en van 47!), la Universitat Catalana d’Estiu se celebrarà a Prada amb un programa farcit de cursos, actes, tallers, commemoracions i espectacles. Tots estan pensats perquè tothom hi trobi allò que li interessi, ja sigui història dels Països Catalans, la futura constitució d’una república catalana, el record dels homes, les dones i les entitats que han contribuït amb la seva tasca que la cultura, la recerca, la solidaritat catalanes hagin assolit els cims d’exceŀlència que mig món ens reconeix, i més coses que aquest programa detalla.
Però a Prada s’hi fan més coses que cursos i actes interessants. Durant els vuit dies que dura l’UCE, professors i alumnes vinguts de tots els Països Catalans (o de la Catalanofonia, si ho preferiu) conviuen, intercanvien punts de vista, experiències i activitats lúdiques. Potser aquest aspecte és més important que tots els altres: descobrir que no tan sols la llengua, la història i la cultura ens uneix, de Fraga fins a Maó i l’Alguer i de Salses a Guardamar i Andorra la Vella. Que hi ha una manera de ser que ens agermana, dins de la diversitat necessària (us ho diu un ecòleg!), i que a Prada es pot palpar.
Us desitjo que gaudiu d’aquesta edició de l’UCE, que aprofiteu els coneixements que professors i acadèmics ens aportaran, de les idees que ens proporcionaran polítics i homes i dones del camp, del cooperativisme, de l’Església, de l’economia, etc. Gaudiu-ne, sabent que, com ja fa anys vaig tenir ocasió de dir-vos, l’UCE és, per aquest ordre, primer Universitat (els seus ensenyaments tenen el nivell acadèmic exigible), després Catalana (s’hi tracten els problemes i els temes que ens interessen com a ciutadans de les terres de llengua i cultura catalanes) i finalment d’Estiu (que tradicionalment és l’època del lleure i el gaudi). Bona i profitosa estada!

Joandomènec Ros i Aragonès, president de la Universitat Catalana d’Estiu


Relació d'actes, cursos i altres activitats

Actes i commemoracions


Cursos

Seminaris d'investigació


Jornades

Cursos de formació cultural
TallersFòrum obert


Exposicions i excursióEspectacles