50 UNIVERSITAT CATALANA D'ESTIU

I, tanmateix, la remor persisteix

Manresa, del 5 al 10 de juliol del 2018


Programa de cursos

NUTRICIÓ I SALUT

«La dieta i els seus efectes preventius sobre les malalties»


Coordinadora: Dra. Blanca Ribot Serra (Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya)
del 8 al 10 de juliol, de les 9 a les 12 del migdia


L’alimentació és clau en la disminució del risc de malalties cardiovasculars, diabetis, hipertensió arterial i sobrepès, entre altres, i en aquest sentit, és important alimentar-se d’una forma variada i equilibrada des de la infància. Malgrat tot, mai és tard per fer un canvi d’hàbits, ja que els beneficis s’obtenen fins i tot en edats avançades. En el curs es revisarà l’evidència de l’efecte preventiu de la dieta sobre determinades malalties i analitzarem els mites alimentaris més arrelats.


dia 8
Mites en alimentació
per ABEL MARINÉ FONT (catedràtic emèrit del Departament de Nutrició i Bromatologia, Universitat de Barcelona)
de les 9 a les 12


dia 9
La dieta mediterrània en la prevenció de malalties
per MÍRIAM TORRES i MORENO (coordinadora del grau de dietètica i nutrició, Universitat de Vic - UCC)
de les 9 a les 12


dia 10
Menjar, créixer i gaudir
per GEMMA SALVADOR i CASTELL (de l’Agència de Salut Pública de Catalunya)
de les 9 a les 11
Alternatives saludables a la brioixeria per esmorzars, berenars i festes infantils
per CRISTINA JARDÍ i PIÑANA (Universitat Rovira i Virgili, portaveu del Col·legi de Dietistes-Nutricionistes de Catalunya)
de les 11 a les 12