TALLERS
del 16 al 21 d'agost del 2021
Taller d’interpretació
per LLUÍS GRAELLS (Institut del Teatre)
Amb el suport de l’Institut del Teatre
del 16 al 20 d’agost, de 3 a 5 del capvespre
La hibridació de llenguatges i tècniques ha esdevingut quelcom corrent i natural al teatre contemporani. Paraula, moviment, música i imatge es combinen per tal d’aconseguir una antiga exigència del teatre: l’expectació.
El curs proposa un recorregut pràctic a través de diferents formes teatrals: el teatre naturalista, el teatre polític i comunitari, el teatre gestual i el teatre-dansa.
A través de jocs i d’exercicis d’improvisació i dinàmiques individuals i de grup, coneixerem algunes de les tècniques desenvolupades pels grans mestres del segle XX. Pel que fa al teatre naturalista, ens basarem en les teories de Konstantin Stanislawski i d’Anatoli Vassiliev; quant al teatre polític, en les tècniques desenvolupades per Augusto Boal al seu Teatre de l’Oprimit; Étienne Decroux i Jacques Lecoq seran les referències del teatre gestual; i Pina Bausch, del teatre-dansa.
Escriure teatre
per ALBERT MESTRES (Institut del Teatre)
Amb el suport de l’Institut del Teatre
del 16 al 21 d’agost, de 3 a 5 del capvespre
Per on cal començar a treballar en el nostre text dramàtic? Quines són les especificitats de l’escriptura dramàtica enfront de la noveŀla, la poesia o l’assaig? Quin paper té una potencial futura escenificació en la nostra manera d’afrontar la creació del nostre text teatral? Com cal combatre la pàgina en blanc? Tot procés d’escriptura és sempre complex i necessàriament personal. En aquest curs d’escriptura teatral coneixerem els mecanismes i les categories que li són pròpies (personatge, conflicte dramàtic, gir, anagnòrisi, didascàlia…) alhora que buscarem maneres d’enfrontar-nos al temut horror uacui. El curs combina el treball individual amb la dinàmica de grup, de manera que a la vegada que fem les nostres propostes contribuïm al creixement dels textos de la resta del grup i ens en nodrim. És recomanable (no imprescindible) portar ordinador a les sessions.
Muntanyisme
per PAU VINYES I ROIG
Amb la col·laboració i l’assessorament de JORDI TAURINYÀ
del 16 al 21 d’agost, de dos quarts de 3 a 5 del capvespre
Recorrerem a peu i lentament camins secrets o fressats. Cada dia descobrirem pam a pam, sovint amb la participació d’un guia local, uns sectors, uns paratges, uns poblets, uns racons de les comarques nord-catalanes. I com cada any, per als excursionistes confirmats, la pujada de nit tan tradicional i fabulosa al cim del Canigó. Cal portar l’equipament usual de l’excursionista: calçat de muntanya per a les sortides, barret, crema solar i aigua.
Excursió al Salt Gros
Possibilitat de bany.
amb PAU VINYES I ROIG
dia 16, a les 3 del capvespre
Excursió al monestir de Sant Miquel de Cuixà i Taurinyà
amb PAU VINYES I ROIG
dia 17, a dos quarts de 3 del capvespre
Excursió pels voltants de Vallestàvia
amb JAUME TAURINYÀ
dia 18, a dos quarts de 3 del capvespre
Excursió a les Gorges de Carançà
amb PAU VINYES I ROIG
dia 19, a dos quarts de 3 del capvespre
Excursió al Salt dels Anglesos
Possibilitat de bany.
amb PAU VINYES I ROIG
dia 20, a dos quarts de 3 del capvespre
Ascensió al Canigó
Pujada en un sol dia a la pica del Canigó. Per a aquesta excursió cal estar en bona forma física.
Material necessari: motxilla, botes de muntanya, gorra o barret, impermeable o capellina, mitjons de recanvi, samarretes de recanvi, roba d’abric, crema solar, aigua, càmera fotogràfica, energia positiva i alegria.
amb PAU VINYES I ROIG
dia 21, a dos quarts de 5 de la matinada
Cançons populars
per RAMON GUAL
del 16 al 21 d’agost, de 4 a 5 del capvespre
Enguany, al taller de cançons de Prada, cantarem les cançons que encara perduren. Més enllà de tots els sistemes econòmics o lluny de totes les manies o modes que ens imposen, lluny de qualsevol estat polític que ens vagi bé o no, cantarem les cançons que tothom per raons modernes voldria deixar de costat; cantarem les cançons que uneixen, passi el que passi, el conjunt dels Països Catalans. Lluitarem ferm, col·lectivament, per no renunciar mai al sectarisme dels que pensen que la memòria de la tradició no es un element de construcció del futur i que les influències musicals, sense arrels, poden ser la trajectòria a seguir... tan senzilla que és allò que tothom vol... diuen! Encara avui sense ‘passeisme’ ni ‘conservatisme’ ni ‘ringardisme’, defensarem la transmissió i la divulgació, que ens permetrà de compartir les festes populars dins els pobles del Conflent on hi anirem com cada any per a mantenir i fer conèixer la nostra cultura i retrobar la nostra cultura, la catalana i... en català amb tothom!
Fotografia digital
per JOAN VÍCTOR DE BARBERÀ (periodista)
del 16 al 21 d’agost, de 3 a 5 del capvespre
El taller està adreçat a tothom a qui li agrada la fotografia, tingui una càmera (encara que sigui al mòbil) i en vulgui treure al màxim profit. Amb una mica de teoria — per saber què tenim entre mans – i una mica més de pràctica — per a veure’n els resultats —, intentarem resoldre tots els dubtes i conèixer totes les possibilitats que tenim amb la nostra càmera.
Privilege Walk adaptat: el gènere com a determinant de la salut mental
per JÚLIA MARTÍN I BADIA (Universitat de Barcelona)
dia 17, de les 3 a les 5 del capvespre