correu@uce.cat +34 933 172 411

TALLERS

del 17 al 22 d'agost del 2022

Muntanyisme
per PAU VINYES I ROIG
Amb la col·laboració i l’assessorament de JORDI TAURINYÀ
del 17 al 22 d’agost, de dos quarts de 3 a 5 del capvespre

Recorrerem a peu i lentament camins secrets o fressats. Cada dia descobrirem pam a pam, sovint amb la participació d’un guia local, uns sectors, uns paratges, uns poblets, uns racons de les comarques nord-catalanes. I com cada any, per als excursionistes confirmats, la pujada de nit tan tradicional i fabulosa al cim del Canigó. Cal portar l’equipament usual de l’excursionista: calçat de muntanya per a les sortides, barret, crema solar i aigua.

Excursió al Salt Gros
Possibilitat de Bany
per PAU VINYES I ROIG
dia 17, a les 3 del capvespre

Excursió al castell i el poble de Rià
per ENRIC BALAGUER
dia 18, a dos quarts de 3 del capvespre

Excursió pels voltants de Vallestàvia
per JAUME TAURINYÀ
dia 19, a dos quarts de 3 del capvespre

Excursió a les Gorges de Carançà
per PAU VINYES I ROIG
dia 20, a dos quarts de 3 del capvespre

Pujada a la pica del Canigó
En un sol dia. Per a aquesta excursió cal estar en bona forma física. Calen cotxes amb places per a aproximar-nos al lloc de l’inici de l’excursió a peu.
Coses que cal dur: motxilla, botes de muntanya, gorra o barret, impermeable o capellina, mitjons de recanvi, samarretes de recanvi, roba d’abric, crema solar, aigua, càmera fotogràfica, energia positiva i alegria.
per PAU VINYES I ROIG
dia 21, sortida a dos quarts de 5 de la matinada

Excursió a Prats de Balaguer i als Banys de Sant Tomàs
Possibilitat de bany a les termes de Sant Tomàs.
per PAU VINYES I ROIG
dia 22, a dos quarts de 3 del capvespre

Les sortides estaran subjectes a la situació sociosanitària del moment i a la disponibilitat de places d’automòbil.


Cançons populars
per RAMON GUAL
del 17 al 22 d’agost, de 4 a 5 del capvespre

Enguany, al taller de cançons de Prada, cantarem les cançons que encara perduren. Més enllà de tots els sistemes econòmics o lluny de totes les manies o modes que ens imposen, lluny de qualsevol estat polític que ens vagi bé o no, cantarem les cançons que tothom per raons modernes voldria deixar de costat; cantarem les cançons que uneixen, passi el que passi, el conjunt dels Països Catalans. Lluitarem ferm, col·lectivament, per no renunciar mai al sectarisme dels que pensen que la memòria de la tradició no és un element de construcció del futur i que les influències musicals, sense arrels, poden ser la trajectòria a seguir. Encara avui sense ‘passeisme’ ni ‘conservatisme’ ni ‘ringardisme’, defensarem la transmissió i la divulgació, que ens permetrà de compartir les festes populars dins els pobles del Conflent on anirem com cada any per a mantenir i fer conèixer la nostra cultura i retrobar la nostra cultura, la catalana i... en català amb tothom!


Fotografia digital
per JOAN VÍCTOR DE BARBERÀ (periodista)
del 17 al 22 d’agost, de 3 a 5 del capvespre

El taller està adreçat a tothom a qui li agrada la fotografia, tingui una càmera (encara que sigui al mòbil) i en vulgui treure al màxim profit. Amb una mica de teoria — per saber què tenim entre mans – i una mica més de pràctica — per a veure’n els resultats —, intentarem resoldre tots els dubtes i conèixer totes les possibilitats que tenim amb la nostra càmera.