JORNADES
XXXV Jornada d'Agricultura a Prada:
«Consum i producció de carn: el debat actual»
Ho organitza: Institució Catalana d'Estudis Agraris (Institut d'Estudis Catalans)
dia 22 d'agost del 2023
9:30-9:45 h Obertura de la jornada, a càrrec de JORDI CASASSAS (president de l’UCE)
9:45-10:00 h Presentació i introducció de la jornada, a càrrec JORDI SALA (president
de la ICEA)
10:00-10:40 h El sector de carn de boví. Dinàmica recent, mercats, problemàtiques i perspectives, per RICARD GODIA I COMPANYS (president d’ASOPROVAC)
10:40-11:00 h Torn d’intervencions i preguntes, moderat per JORDI ROSELL (Universitat Autònoma de Barcelona)
11:00-11:40 h El sector porcí a la Unió Europea: problemàtiques i perspectives, per RAMON ARMENGOL (ramader i president de la Confederació de Cooperatives Agroalimentàries de la UE, COGECA)
12:00-12:30 h Producció ecològica de carn de porcí, per PINO DELÀS (ramader ecològic, Llavora)
12:30-12:50 h Torn d’intervencions i preguntes, moderat per JORDI ROSELL (UAB)
12:50-14:30 h Pausa i dinar
14:30-15,10 h L’evolució del consum de carn a Catalunya i comparativa amb la Unió Europea, per JOAN TIBAU (Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries, IRTA, Generalitat de Catalunya)
15:10-15:25 h Torn d’intervencions i preguntes, moderat per JORDI ROSELL (UAB)
15:25-15:50 h Intervenció d’un productor de la Catalunya Nord, pendent de confirmació
15:50-16:00 h Torn d’intervencions i preguntes, moderat per JORDI ROSELL (UAB)
16:00-16:30 h Visions alternatives al consum de carn: vegetarisme i veganisme, per KAREN HOBERG (consultora i membre de la Junta directiva de la Sociedad Española de Agricultura Ecológica y Agroecología, SEAE)
16:30-16:40 h Torn d’intervencions i preguntes, moderat per JORDI ROSELL (UAB)
16:40-18:00 h Taula rodona amb tots els participants, moderada per LOURDES VILADOMIU (UAB)
18:00 h Cloenda