XXXVIII UNIVERSITAT CATALANA D'ESTIU

del 16 al 25 d’agost del 2006


Espectacles - Cinema


Rock & Cat  
de Jordi Roigé
dia 17, a les 11 de la nit, al cinema Lido

Els grups més característics del rock català interpreten alguns dels seus temes més importants al Gran Teatre del Liceu. Aquest documental sorgeix com a homenatge a les cançons que popularitzaren el rock català dels darrers anys vuitanta i primers noranta i que representaren autèntics himnes d'una generació.
amb Lluís Gavaldà, Gerard Quintana, Josep Thió, Pep Sala, Cris Juanico, Natxo Tarrés, Joan Reig, Falin Càceres, Adrià Puntí, Quim Mandado, Montse Llaràs, Ramon Farré, Mari Martínez, Pep Poblet, Oriol Farré, Santi Serratosa, Juanjo Muñoz.


Funerària Independent
de Josep Hernàndez i Miquel Mascaró
dia 18, a les 11 de la nit, al cinema Lido

Aquesta és la història de dos espavilats que decideixen muntar un negoci funerari truculent: recollir el mort i col·locar-lo on sigui una vegada cobrat el servei. Sembla senzill... Un accident fortuït, un policia de dubtosa moral i un maletí de diners propietat d'un mafiós mallorquí confeccionen la trama d'aquest còctel a força de sol, sang i sobrassada.
amb Miquel Mascaró, Macià Mut, Catalina Cerdà, Xavier Grasset, Luca Bonadei, Manel Barceló, Joan Melis, Pep R. Cerdà, Keko Pujol.


Honor de cavalleria
d’Albert Serra
dia 19, a les 11 de la nit, al cinema Lido

La pel·lícula és una adaptació lliure d'El Quixot. En rodar-la, l'equip tècnic i artístic fa un viatge paral·lel (cinematogràfic i vital) al dels dos protagonistes del llibre: la identificació d'aquests dos viatges és el tema principal de la pel·lícula. Artísticament, per tant, no és aquesta pel·lícula la narració d'una aventura, sinó l'aventura d'una narració. I, vitalment, es pot considerar la primera pel·lícula sobre el Quixot feta per gent quixotesca.
amb Lluís Carbó, Lluís Serrat, Xavier Gratacòs, Albert Pla.


Viatge de paraules
de Cesc Mulet
dia 20, a les 11 de la nit, al cinema Lido

I si mossèn Alcover passegés, cent anys després, pels camins que recorregué per a fer el Diccionari ? Aquesta pregunta anima part de Viatge de paraules , un documental heterodox que explica com Antoni Maria Alcover, capellà mallorquí, excèntric, caparrut i filòleg, s'engrescà en una aventura que l'enterrà. Passem aquest documental aprofitant els cent anys justos de l'estada, el dia 20 d'agost del 1906, de mossèn Alcover a Prada, amb motiu de la seva famosa excursió filològica.


Animals ferits
de Ventura Pons
dia 21, a les 11 de la nit, al cinema Lido


Festimatg de Calella
dia 22, a les 11 de la nit, al cinema Lido

Es presentaran els curtmetratges seleccionats al Festival de la Imatge de Calella (Maresme) d'enguany. L'entitat organitzadora, Foto-film de Calella, amb quaranta anys d'experiència, ha esdevingut un referent i una plataforma per a descobrir nous valors en el món del curtmetratge.


Fons de la Filmoteca de Catalunya: Laya Films
dia 23, a les 11 de la nit, al cinema Lido

Laya Films fou l'empresa productora i distribuïdora posada en marxa per Jaume Miravitlles el novembre del 1936 en el si del Comissariat de Propaganda de la Generalitat de Catalunya, que dedicà una gran part dels esforços al reportatge de guerra. Dirigida per Joan Castanyer, la productora catalana dugué a terme més d'un centenar de films, reportatges i documentals. La producció de Laya Films és un patrimoni de valor incalculable sobre la Guerra Civil espanyola, just ara que es compleixen setanta anys de l'inici d'un dels episodis més tràgics de la nostra història.