XXIX UNIVERSITAT CATALANA D'ESTIU

del 15 al 24 d’agost del 1997


Fòrum obert


Presentació del projecte "Inventari d’imatges de temes marítims"
amb ANTON GIMÉNEZ (conservador de la Filmoteca de Catalunya), ENCARNACIÓ SOLER (coordinadora del projecte), i LLUM TORRENTS (coordinadora del Museu)
Ho organitza: Museu de la Marina de Vilassar, amb la col·laboració de la Filmoteca de la Generalitat de Catalunya
dia 15, a les 5 de la tarda


Aquest "Inventari d'imatges de temes marítims" és un fons d'imatges especialitzades per a la consulta pública gratuïta d'estudiosos i públic en general. La importància d'aquest fons rau en què, per les seves característiques, és únic.


Presentació de la web del Bloc d’Estudiants Independentistes
Ho organitza: BEI
dia 16, a 2/4 de 6 de la tarda


Durant el curs 96-97 el BEI ha decidit entrar plenament en el terreny de les noves tecnologies de la comunicació i fer-se un espai dins la xarxa internet. És per això que s'ha creat aquesta pàgina anomenada genèricament webei on els universitaris poden trobar allò referent a les universitats dels Països Catalans, així com enllaços amb altres pàgines interessants del nostre país. L'objectiu de l'acte és donar a conèixer als assistents l'existència d'aquesta pàgina, així com exposar i fer palesos la importància i el servei que poden oferir les noves tecnologies per fer-nos presents a tot arreu trencant el monopoli informatiu actualment existent.


La insubmissió a les universitats dels Països Catalans
Ho organitza: BEI
dia 17, a 2/4 de 6 de la tarda


En els últims anys, tot un seguit d'universitats catalanes han aprovat dins els seus programes de govern mocions de suport a la insubmissió i la supressió dins les universitats de les places de PSS que fins ara existeixen. Per a explicar tot aquest procés i debatre la situació actual del moviment antimilitarista, realitzem aquest acte, convidant diferents associacions dels Països Catalans, propiciant un punt de trobada i coneixement entre elles, al mateix temps que exposin el seu punt de vista sobre la insubmissió dins de les universitats.


Presentació del Correllengua 97 i del seu recorregut pel Països Catalans de l’11 de setembre al 9 d’octubre del 1997
Ho organitza: Coordinadora d’Associacions per la Llengua Catalana
dia 18, a les 6 de la tarda


Aquest any el Correllengua, que tradicionalment s'havia organitzat només a les Illes i al País Valencià, recorrerà, de l' 11 de setembre al 9 d' octubre, tot el territori dels Països Catalans. Això ha estat possible gràcies a la col·laboració de la Federació d'Entitats de la Catalunya Nord, el Centre de la Cultura Catalana del Principat d'Andorra, la CAL, els Joves per la Llengua de Mallorca i el Bloc Jaume I del País Valencià.


Acte informatiu sobre la Mostra de revistes en català 1997 (Perpinyà del 5 al 7 de setembre del 1997)
Ho organitza: Associació de Publicacions Periòdiques en Català (APPEC)
dia 18, a les 6 de la tarda


Alternativa al tren d’alta velocitat entre Barcelona i Perpinyà
a càrrec de RAMON CARALT i ELIES
Ho organitza: L’Esbornac
dia 20, a les 5 de la tarda


L'Esbornac considera que és millor solució enfocar el projecte AVE Barcelona-Perpinyà a vies apropiades per a trens pendulars a velocitat màxima de 230 km/h, que donaran flexibilitat als traçats per la reducció de radis de curvatura i per acceptar estacions a ciutats com Granollers, Girona, Figueres, Perpinyà o altres, parades impossibles amb la solució AVE.


Presentació del 7è festival Terra de Trovadors (Empúries del 10 al 14 de setembre del 1997)
Ho organitza: Ajuntament de Castelló d’Empúries
dia 21, a les 5 de la tarda


EI festival és una manifestació cultural interdisciplinar, on es troba música, dansa, teatre, actes de carrer, conferències, exposicions ... Tot sota una idea comuna: els trobadors i l'època en què van viure l'Edat Medieval. Es realitza amb la col·laboració de la Diputació de Girona, la Generalitat de Catalunya i el Consell Regional del Llenguadoc-Rosselló. Aquest any, també sota els auspicis del Consell d'Europa i dins el marc d'actuacions de l'associació euromediterrània «Culture dei Mari».


Presentació de la Plataforma per a la Unitat d’Acció
Ho organitza: Plataforma per a la Unitat d’Acció
dia 23, a les 5 de la tarda


Què és la Plataforma per la Unitat d'Acció? Els mitjans de comunicació han dit de tot i més: «joves violents», los «batasunos catalanes», les forces d'ocupació diuen que volem trasplantar a Catalunya els mitjans de lluita de Jarrai i que ens estan vigilant de molt a prop. A nosaltres ens agradaria exposar en el marc de la Universitat  Catalana d'Estiu la nostra realitat: com apareixem i per què, com ens organitzem, quins són els nostres plantejaments o principis al voltant dels quals ens agrupem, què fem i on incidim per lluitar.


Presentació de la campanya de l’11 de setembre
amb Maulets, JIR i JOAN JUBANY
dia 23, a les 6 de la tarda